LGS Güvenliği’nde Sözel Soru Sayısal Soru Bilmecesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in LGS sorularının sözel sınav bittikten sonra paylaşıldığını açıklamasının ardından b aşka bir bomba iddia ortaya atıldı. İddiaya göre sözel sınav bittikten sonra paylaşılan sorular arasında sayısal sınav soruları da vardı. ...

Devamını Oku

LGS'de ssoru sızdırılması olayında sözel soru sayısal soru tartışmaları başladı
sozel sayisal lgs
LGS Güvenliği'nde Sözel Soru Sayısal Soru Bilmecesi 1

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in LGS sorularının sözel sınav bittikten sonra paylaşıldığını açıklamasının ardından b aşka bir bomba iddia ortaya atıldı. İddiaya göre sözel sınav bittikten sonra paylaşılan sorular arasında sayısal sınav soruları da vardı.

İddiaya göre LGS de sayısal oturumu (11.30 – 12.50) devam ederken 12.15’te sınavın bitmesine 35 dakika kala telegram kanalından tüm sayısal soruları paylaşılıyor. Evet sorular sözel sınav bittikten sonra ama sayısal sınav devam ederken paylaşılıyor. Yani sayısal sınav devam ederken sayısal sınavın soruları paylaşılıyor.

Konuyla ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

Sayın Bakanım, sayısal soruları da PDF olarak geldi , cam scanner taralı bir şekilde. Sınav devam ediyordu. Tarama yapan kişinin eli de çıkmış. Dışarı bu sorular taranmış bir şekilde atılabiliyorsa cevapları da çok rahat içeri atılabilir.

Saat 11:58’de de sayısal soruları paylaşılmış. Bu da mı dezenformasyon?

Sayın Bakan yaptığınız açıklamalar maalesef eksik. Yaptığım haberde ortaya çıkardığımız bir gerçeklik var: Sayısal sınav soruları sınav devam ederken whatsapp gruplarına düştü.

Kaç yılın en zor sınavında 719 birincinin nasıl çıktığını whatsapp gruplarındaki “Abi sayısal soruları da elimizde, sözelden sonra paylaşırız?” mesajları yeterince anlatıyor olmalı. Çocukların gözyaşlarında boğulursunuz inşallah

Ben geri zekalı değilim, bana DAHİYE anlatır gibi anlatın: Sözel oturum sorularının sayısal oturum bitmeden WhatsApp gruplarında paylaşılması,sadece soru sızdırmak değil,optik formların da değiştirilmiş olabileceği kuşkusunu doğurur.Bu,sınav güvenliğinin delindiğinin işaretidir

Ve son olarak TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in iddiası:

Sayın Bakan, fıkra anlatmayın, şaka yapmayın, hakaret etmeyin, laf dolandırmayın, şu çok basit soruya cevap verin; Soruların paylaşılmasını ilk günden beri “sözel bölüm bittikten sonra paylaşıldı, sınav güvenliği tehlikeye düşmedi” diye açıklıyorsunuz. O halde soruların sınav devam ederken paylaşılması ihtimalinin bir güvenlik zaafiyeti olduğunu siz de biliyorsunuz. Bakın bu ekran görüntüsünü bana bir öğretmen attı. Bir öğretmenin böyle birşeye tevessül edeceğini düşünmek bile istemem ama buyurun inceleyin, inceletin. Sahte değilse saati 11.58 ve gördüğünüz üzere sayısal sorular var. Bu şekilde onlarca sayfa var. Bu onlarca sayfa GRUPLARDA PAYLAŞILDIĞI İÇİN yüzlerce farklı öğretmende de var. Şimdi yanıt vermeniz gereken çok basit soru şu; Sorular sözel bölümün bittiği 11.57’de paylaşıldıysa bu soruların içinde saat 12.50’de biten sayısal bölümün soruları da var mıydı yok muydu? Varsa bu durum sınav güvenliğini tehdit eder mi etmez mi? Ediyorsa soruşturma tamamlanmadan neden sonuçları açıkladınız? Bir milletvekiline yakışacak üslupla soruyor, benzer üslupla yanıt bekliyorum.

Yorum yapın