Eğitim Gücü-Sen’den 2025 Öğretmen Atamaları İçin Mülakatta Eşitlik Çağrısı: “Uygulama Birliği Sağlanmalı!”

Eğitim Gücü-Sen, 2024 öğretmen atamalarındaki mülakat puanı eşitsizliklerine dikkat çekerek, 2025 atamalarında şeffaf, objektif ve eşit koşullarda mülakat yapılmasını talep etti. Sendika Genel Başkanı Oğuz Özat, uygulama birliğinin sağlanması ve yuvarlama yönteminin standartlaştırılması gerektiğini vurgularken, mağdur adaylar adına dava süreçlerini başlattıklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat mülakat açıklaması

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”4.16″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.16″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}” theme_builder_area=”post_content”]

Eğitim Gücü-Sen, 2024 öğretmen atamalarındaki mülakat puanı eşitsizliklerine dikkat çekerek, 2025 atamalarında şeffaf, objektif ve eşit koşullarda mülakat yapılmasını talep etti. Sendika Genel Başkanı Oğuz Özat, uygulama birliğinin sağlanması ve yuvarlama yönteminin standartlaştırılması gerektiğini vurgularken, mağdur adaylar adına dava süreçlerini başlattıklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

ogretmen mulakat
Eğitim Gücü-Sen'den 2025 Öğretmen Atamaları İçin Mülakatta Eşitlik Çağrısı: "Uygulama Birliği Sağlanmalı!" 1

Ankara – Eğitim Gücü-Sen, 2024 yılı öğretmen atama mülakatlarında yaşanan puan eşitsizliklerinin ardından 2025 atamaları için önemli bir çağrıda bulundu. Sendika, geçmiş dönemde bazı illerde standart dışı puanlamaların adaylar arasında ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirterek, yeni mülakat sürecinin şeffaf, objektif ve tüm adaylar için eşit koşullarda gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat yaptığı açıklamada, 2024 yılı mülakatlarında bazı illerde 5-6 puan fazla verilirken, diğer illerde yuvarlama puanların uygulandığını ve bu durumun uygulama birliğinin sağlanamadığını açıkça gösterdiğini ifade etti. Özat, “Daha önce hem Sayın Bakan Tekin’e hem de Personel Genel Müdürlüğüne bu durumun doğuracağı eşitsizlikleri açık şekilde ifade etmiştik. Sözlü mülakatın objektiflikten uzak olmasını ifade etmemize rağmen yaşanan mağduriyetlerin ardından, sürecin takipçisi olduk ve mağdur arkadaşlarımız adına ücretsiz dava süreçlerini başlattık” dedi.

Sendika, 2025 öğretmen atama mülakatlarında uygulama birliğinin sağlanmasını ve tüm Türkiye genelinde yuvarlama yönteminin standart şekilde uygulanmasını temel beklenti olarak dile getirdi. Oğuz Özat, hakkaniyetin tüm adaylar için eşit şartlarda yarışma fırsatının sağlanmasıyla mümkün olduğunu vurguladı.

Eğitim Gücü-Sen, bu sürecin takipçisi olmaya ve eğitim camiasının sesi olmaya devam edeceğinin altını çizdi. Sendika, öğretmen adaylarının haklarının korunması ve adil bir atama sürecinin tesis edilmesi için mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Yorum yapın